Статии
Начало Начало Статии Статии
Език
Влез
Вход
Парола
 
Регистрация
Загубена парола
Свържете се с нас Свържете се с нас
Нашия адрес, телефон и местоположение
Разгледай
Събития
Програма за аукцииони, изложби и други актуални и минали събития.
Архив
Пълен архив на произведения на изкуството участвали в аукциони, изложби и други събития.
Автори и създатели
Индекс на художници и създатели представени на сайта.
Блогове
Valuation and purchasing


Актуално
Изложбите на Марио Жеков през погледа на тогавашната пресата Изложбите на Марио Жеков през погледа на тогавашната пресата
Отзиви из пресата за изложбата в София през 1934 год. в салон „Преслав”: След двугодишно творчеств...
Блогове на "Виктория"
Блог на pavel - Павел Тодоров
Блог на devlova - Павлина Девлова
Блог на root - Майкъл Палазов
Партньори
Аркадия
Аркадия
Резултати от аукциони, цени на художествени произведения и анализи.
Връзки
Връзки към директории, галерии и други ресурси посветени на изкуството.
News feeds
Auctions and news
Follow auctions, exhibitions and news.
New items
Follow new items as they appear.

 
free counters
tracking since 23 May 2010
Статии
Какво купуваме?
1. КАРТИНИ от български и чуждестранни художници. Независимо от техния размер, материала върху който са изпълнени / платно, фазер, дъска, шпертплат, хартия, картон, коприна и др. / и техниката в която са / маслени бои върху платно, картон, хартия, гваш, цветни, черно-бели рисунки, литографии, гравюри и други авторски техники/. Картините могат да бъдат и в повредено състояние, с или без рамки и независимо от това дали са подписани и датирани или не. Произведенията могат да бъдат на известни български и чуждестранни художници, както и на не толкова популярни творци. Важно за откупуването на творбата е нейните художествени характеристики да съвпадат с концепцията на галерията. Всички тези произведения могат да бъдат както от по-ранни периоди / 18, 19 век/ така и създадени в наши дни.

2. ПЛАСТИКА от бронз, порцелан, теракота, гипс, слонова кост, стъкломаса и всякакви други материали. Хубаво е произведенията да са запазени в цялостния си вид, но могат да се купят и повредени. Пластиките могат да бъдат на прочути или неизвестни български, европейски и световни творци, независимо дали са подписани, маркирани, сигнирани, номерирани. Интересува ни пластика от всякакъв сюжет и размер.

3. МЕБЕЛИ и ОГЛЕДАЛА независимо от тяхното състояние и вид, произведени до 1940 г. Предпочитани са стилни мебели произведени в края на 19 началото на 20 век, в добро състояние и с художествена стойност. Не са предпочитани обемни мебели като спални, гардероби, легла, шевни машини, портманта и др. Интерес представляват декоративни фонтани, витражи, врати и части от ковани огради, декоративни градински елементи създадени до края на 30-те г. на 20 век.

4. ОРДЕНИ и МЕДАЛИ независимо от тяхната степен, държава и време на връчване. За предпочитане е да са с ленти, кутии и грамоти за връчване.

5. ОРЪЖИЯ - щикове, кортици,саби, шпаги, ятагани, ками, ножове и всякакви други хладни оръжия, пушки, пищови, барутници, всякакви военни атрибути. Военни униформи на всякакъв вид и род войски от български и чуждестранни армии, независимо от техния чин, окомплектация и размер. Бойни знамена - четнически, революционни, официални военни - български и чуждестранни.

6. МОНЕТИ от всякакъв материал, български и чуждестранни, отсечени до 1940г./изключение правят някои от българските юбилейни монети/.

7. ПОЩЕНСКИ МАРКИ издадени преди 1930г. Могат да бъдат филателни цялости / филателни материали, пликове, пощенски картички/. Марките могат да бъдат унищожени / използвани, пътували , с печат / или нови.

8. ЗНАЧКИ - военни, спортни, рекламни и др. до 1940г. /Излкючение правят олимпийските значки и значките на футболните клубове - до края на 20 век/.

9. ИКОНИ - нарисувани до началото на 20 век. Иконите могат да бъдат руски, български, гръцки, с и без обков, домашни, пътнически, военни. Икони представляващи църковна утвар несе купуват!

10. ПОЩЕНСКИ КАРТИЧКИ и ФОТОГРАФИИ от всякакъв вид и тематика , до 1940г. За търговския вид на картичките и фотографиите е задължително те да са в добро състояние.

11. ЧАСОВНИЦИ - дамски и мъжки ръчни, джобни, настолни, каминни, стенни, паркетни, корабни, от всякакъв материал, марки и системи. Запредпочитане е да бъдат работещи, да имат колекционна стойност и да са известни марки.

12. ПИСАЛКИ - Montblanc, Pelikan, Parker, Kaweco и др.

13. Ръкописни книги, акции, облигации, грамоти, афиши, плакати до 1940г.

14. ДЕТСКИ ИГРАЧКИ -кукли, мечета, влакчета, колички, войници, игри до 1940г.

15. МУЗИКАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ с антикварна и историческа стойност.

16. КИЛИМИ - ръчно тъкани персийски, чипровски и всякакви източни килими / за предпочитане до 1940г./

17. БИЖУТА от злато, сребро и платина с брилианти, сапфири, рубини и др. скъпоценни камъни , с емайл или без допълнителна украса, но с художествена стойност. Бижутата могат да бъдат пръстени, гривни, обеци, брошки, колиета, игли и т.н.

18. ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА - полюлеи, аплици, нощни лампи, отделни абажури, газени лампи, свещници - до 1940г.

19. ЕТНОГРАФИЯ - пафти / чапрази /, гривни, обеци, колани, сърмени елеци, гюмове, ибрици, тасове, женски, мъжки, детски носии, носии, наргилета, медни съдове, писани стомни.

20. ИНТЕРИОРНИ ПРЕДМЕТИ произведени до 1940г. Предметите могат да бъдат от порцелан, стъкло, керамика, сребърни и посребрени, от др. метали. Това могат да бъдат сервизи, вази, свещници, кани, халби, фруктиери, бонбониери, кутийки,самовари, прибори за хранене и т.н.

21. СТАРИИННИ РАМКИ за картини и фотографии от всякакъв материал,независимо от техния размер и състояние.

22. Всякакви други старинни предмети, каквито прецените, че биха представлявали интерес за нас / стари шишета от парфюм, емайлирани табели, стари автомобили и мотоциклетиит.н./

Всички изброени вещи ние можем да видим на място при вас или вие да донесете при нас. След предварителна оценка предлагаме следните варианти:

1. Вещите да бъдат откупени - платени в брой.

2. След подписване на договор вещите да бъдат оставени на консигнация за продажба срещу процентно възнаграждение от 15 - 30 % и конкретно уточнен срок за продажба от 7 - 30 дни.

3. Вещите могат да бъдат включени в предстоящ аукцион, според условията на аукциона.

4. По снимка да намерим клиент за вашите старинни вещи.

5. Можем да направим замяна и да приемем ваши предложения за действия.

Сделките с вас ще бъдат коректни и дискретни. Надяваме се да работим дълго време заедно
Коментари на текущия език 0
Подреждане по

Онлайн аукциони - как да участваме? (22.04.2010) Онлайн аукциони - как да участваме? (22.04.2010)

За да участвате в онлайн аукцион първо трябва да се регистрирате като потребител. За да го направите използвайте линка под формата за вход или просто кликнете тук. На следващата форма попълнете всички полета и запомнете паролата си! Ако сте регистриран потребител влезте в сайта с вашето потребителско име и парола (вместо потребителско име можете да ползвате e-mail адреса, с който сте се регистрир...

Форма за наддаване

Форматиране на текст - BBCode (08.08.2009) Форматиране на текст - BBCode (08.08.2009)

Навсякъде където могат да се пишат дълги текстови (повече от едноредови) може да се ползва форматиране известно като BBCode (названието идва от Bulletin Board Code). На очевидния въпрос "защо не визулано редактиране на HTML", може да се отговори доста пространно, но с две думи това изисква детайлно филтриране на опасно или несъобразено с дизайна съдържание, леките броузъри по мобилни устройства и ...

blue_lock%20main[1].jpg (    48.7Kb)

Как да пусна на аукцион произведения, които притежавам? (23.05.2009) Как да пусна на аукцион произведения, които притежавам? (23.05.2009)

Как да поискам оценка на произведения, които притежавам? (23.05.2009) Как да поискам оценка на произведения, които притежавам? (23.05.2009)

Информация за оценки и други ще се въведе до няколко дни Тук ще можете да намерите ръководство за това как да поискате оценка, да пуснете на търг и други. Също така ще бъде поместена и друга полезна информация.